bekijk de originele petitie

Stop geluidsoverlast NDSM - (dance)evenementen

gipo

#1 Opdringen van geluid mag niet.

2012-11-17 15:42

Geweldig goed idee om nee te zeggen tegen de kongsie van feestindustrie en vergunningverleners. Evenementen waarbij geluid opgedrongen wordt moeten verplaatst worden naar een 'muziekgebouw'. Waarom bouwt Noord geen muziekgebouw?
Toos
Gast

#2 Te hard

2012-12-01 12:51

Ik heb niks tegen festivals, maar zulke enorm harde muziek is niet te harden. Als er festivals zijn dan lig ik s nachts wakker door de dreunende bassen, terwijl ik er best een flink eind vandaan woon!

Bootjesmens

#3 Het kan voor niemand gezond zijn.

2012-12-11 18:02

Wat ik niet begrijp is dat de mensen plezier van zo'n herrie hebben - ze zullen hersensdood zijn, of in ieder geval snel doof worden.
Overigens, dat doordreunende bas heeft een nadelig effekt op mijn hart, en op die van mijn vrouw. Het zal waarschijnlijk voor andere omwonenden ook zo zijn.
Het is onmenselijk dat vergunningen hiervoor verleend worden, en het is ook een schande dat de politie niet mogen optreden.
Barbaman

#4 Het gekke is?

2012-12-13 17:14

Dat wanneer je voor onderzoek het evenemententerrein oploopt het geluid bijna niet te horen is, terwijl je bij ons in de Ponsestraat er helemaal gek van wordt

Gast

#5

2012-12-13 17:17

Het werd een keer tijd
theover

#6

2012-12-13 22:44

Zonder evenement zijn er in een vrij groot deel van amsterdam machinegeluiden nadrukkelijk aanwezeig: ook dat hoort niet.

Gast

#7

2012-12-16 13:35

Eindelijk ook iemand die actie onderneemt! Wij zijn al jaren bezig dit te stoppen, tot de Raad van State aan toe. Helaas heeft de deelraad hier maling aan want het brengt geld op dus de omwonenden moeten niet zeuren. Ben hier blij mee met deze petitie, hoop dat er heel veel reacties op komt zodat we eindelijk eens verlost worden van deze t.... Herrie.

Gast

#8

2012-12-16 14:18

Sjonge jonge jonge wat een zeikerds hier allemaal.. die paar keer in de zomer periode dat er "Harde Muziek" wordt gedraaid valt nou ook wel mee dacht ik zo. Het wordt trouwens ook netjes aangegeven wanneer dit weer zo ver is. Die brief die we hebben gekregen slaat ook werkelijk waar helemaal nergens op.. stelletje oude wijven. Kom op mensen "grote stress en gezondheidsproblemen" laat me niet lachen. We doen nou net of het dagelijkse kost is. Ik ben het er totaal dus niet mee eens.
omwonende

#9

2012-12-16 20:52

Ik ben heel blij met deze petitie, en de overlast is precies zoals in deze petitie wordt gesteld!
Het is van april tot eind oktober zowat elk weekend.Zodra t mooi weer wordt en ik denk lekker in mijn tuintje te kunnen gaan zitten,begint t gedreun en kan ik weer binnen gaan zitten met de ramen en deuren dicht en dat gaat dan door van 11.00 tot 11.00.zelfs roosters moet ik sluiten.en dan nog is t te horen.
Zelfs vrienden in andere woonwijken hebben er last van.
We hebben nog geluk geloof ik ,want voor die tijd ging het tot s,morgens door tot een uurtje of 5 in de ochtend. toen was er asbest geconstateerd in de grote hal .Toen moesten de evenementen tijdelijk stoppen.Hiep hiep hoera voor omwonenden.Dit hoort niet in een woonwijk.
Regelmatig was door organisatoren in de Echo te lezen dat als het geluid nog minder moest ze hier niet willen zitten.Van mij mogen ze opdonderen.
Maar blijkbaar is t geluid toch voor hen aanvaardbaar want ze zitten er elke jaar weer bij.
Helaas mag met oud en nieuw weer de boel door gaan tot in de vroege ochtend uurtjes
En kunnen we ook weer van het dronkemansgelal door de microfoons meegenieten!

Voor al die overlast mag ik wel een vrije sector huur betalen,dan hebben we gelijk een volgend probleem.
Want al zou ik willen verhuizen kan dit niet.
Ik zou zeggen laat ze lekker in Spaarnwoude gaan zitten ,Rondom industriegebied en geen woonwijk!
bewoner in de naaste omgeving

#10

2012-12-17 21:23

Het is inderdaad heel leuk dat er van alles wordt georganiseerd op het NDSM terrein maar ik ben verschillende keren gevlucht van ellende. Hartje zomer zelfs je balkondeur niet open kunnen zetten vanwege de herrie is toch te gek. Geregeld wordt er op verschillende podia "muziek" gemaakt en dan van 's morgens 11.00 uur tot s'avonds 24.00 uur. Wonen de mensen die de vergunningen geven in de omgeving van het NDSM terrein??? Ben ik zeer benieuwd naar!!!
Oordopje

#11 Re: / #8

2012-12-19 19:26

Ben je een deelnemer aan deze evenementen? Woon je in de omgeving van de NDSM? Nogal cru om meteen te schelden en met namen te smijten. Wel eens gehoord van wederzijds begrip en de bereidheid om het voor iedereen leefbaar te maken? Dat is het doel van deze petitie. Al eens bedacht dat je wilt slapen en je buurman van boven zit de hele nacht te drummen? Dan lig je ook vast de hele nacht van plezier in je bed te lachen!

 

huisvader

#12 GEWELDIG !!

2012-12-19 19:27

Wat mij betreft mogen er nog veel meer van dit soort feesten georganiseerd worden. Het liefst elke maand. Ik woon met mijn gezin vlak naast het terrein en wij vinden het alle 4 geweldig om zo van de gezelligheid te kunnen meegenieten. De hele buurt leeft er van op. Helaas moeten er altijd weer klagers tussen zitten die dit soort fantastische evenementen proberen te verbieden. Als het je niet bevalt dan ga je toch lekker buiten de stad wonen in een hutje op de wei. Klagers horen niet in een stad thuis waar mensen wel zin hebben om te leven.
Kees

#13 Re: GEWELDIG !!

2012-12-19 19:54

#12: huisvader - GEWELDIG !!

Dan mogen in een stad volgens uw standpunt alleen maar jonge en gezonde mensen leven met alle neuzen dezelfde kant op. Er mogen geen kleine kinderen zijn, want die moeten een keer slapen. Allemaal dezelfde wensen en dezelfde mensen. Wat zal het een eentonige, saaie boel worden. Een soort bio-industrie. Maar je hoeft dan tenminste geen rekening te houden met anderen. Weet u, gaat u maar met uw soort feest gezellig in een hut op de Hei rampestampen, daar heeft dan niemand die in Amsterdam woont last van, dan wordt het een stad waar mensen heel veel zin en plezier hebben om te leven en waar men OOR heeft voor de ander.

Mamaatje

#14 Yes!!!

2012-12-30 20:38

Ook/zelfs in Banne 1 krijgen we veel (te veel) mee van de NDSM-evenementen. Jammer hoor, als je in de zomer met een raam open je EIGEN muziek wil horen maar alles wordt overstemd door het gedreun van ginds. Of de kinderen op tijd wil laten slapen. En het stopt niet om 22 uur maar gaat door tot middernacht. Wij horen hier vooral de lage en de hoge tonen, oftewel gedreun en gepiep; het werkt op de zenuwen. Ik heb het idee dat er ieder jaar meer lawaaierige evenementen op het NDSM-terrein worden gehouden, nu Noord als zogenaamd hip gebied steeds meer in trek komt. Daarom ben ik blij met deze petitie; hartstikke leuk allemaal, maar het mag en kan best wat zachter. Waar heb je anders moderne techniek voor. En als het niet zachter kan, dan korter of minder. Of ergens anders.
Betaler van gemeentebelasting
Gast

#15

2013-01-06 20:31

Prima initiatief! Misschien nog eens herhalen in de zomer als het geweld weer losbarst. Het is over het algemeen erg treurig dat bestuurders bij een leeg terreintje denken: 'evenement'!, en vervolgens: 'podium met grote speakers!' Wat een armoede.


Gast

#16

2013-02-21 18:37

Geen overlast en overmatig geluid in onze woonbuurt!
Doe dit maar voor de deur bij het deelraadskantoor
Tom Hilster

#17 Re:

2013-02-21 21:38

#8: -

Je mag best je eigen mening hebben hoor, maar ik ben hier aan de Buiksloterdijk 25 jaar geleden gaan wonen omdat het zo lekker rustig en landelijk was. Inmiddels is deze regio ( NDSM-terrein ) ontdekt door de juppen en deelraad die er een (geld) slaatje uit wil slaan ten koste van de bewoners. En stadsdeelvoorzitter Post vindt het allemaal best

Tom Hilster

#18 Re: GEWELDIG !!

2013-02-21 21:40

#12: huisvader - GEWELDIG !!

Na 25 jaar laat ik me niet mijn huis uit jagen......


Gast

#19

2013-02-26 15:05

Uiteraard zou dit moeten gelden voor heel Nederland!

Gast

#20

2013-02-26 17:44

Persoonlijk heb ik het stadsdeel, via e-mail, benaderd met mijn mening, dat ik in principe geen bezwaar heb tegen de evenementen, maar dat de geluisoverlast moest worden verlaagd met enekel dba's.

Gast

#21

2013-02-26 21:20

ook wij bewoners van Landsmeer hebben veel last ondervonden van de dancefeesten op het NDSM terrein
w75

#22

2013-02-26 21:51

regelmatig overlast, terwijl wij op ruime afstand van de ndsm werf wonen nl in Landsmeer, slecht als je zomers alle ramen dicht moet houden ivm geluidsoverlast

Gast

#23

2013-02-27 14:02

Prima actie.
Na bezwaarprocedures tot op het allerhoogste niveau( gevoerd door 1 enkele buurtbewoner, en gewonnen) het continue wegwuiven van de bezwaren van de bewoners, het niet nakomen van afspraken, enz enz is het nu tijd voor grootschalige actie. Het is te gek voor woorden dat dit nu al jaren een punt van discussie is. Dit soort feesten horen niet thuis in de directe omgeving van woonwijken. Het is een ordinaire kwestie van geld. De geluidsisolatie van de betreffende loods had al lang aangepakt kunnen worden.
Een hele grote dikke min voor de betrokken partijen!!

Gast

#24

2013-02-27 17:35

Begin jaren 90 was er WEL MOOIE MUZIEK, van de Dogtroep, als je dan al de wind mee had, kon je nog mooie operamuziek horen, maar die ongelooflijke BONKHERRIE kan gewoon niet langer meer op deze locatie. Ik moet alles sluiten, ook als het mooi weer is, dat is echt verschrikkelijk, daar wonen we ook VEEL te duur voor. M.vr.g.r G.M. Odinga

Gast

#25

2013-02-27 19:07

Het is niet normaal,dat je als bewoner van Amsterdam
noord en omgeving,je ramen gesloten moet houden en dan nog amper je eigen televisie kan horen.In de zomer met hoge temperaturen is het helemaal erg,als je alles dicht moet houden.Je kunt niet meer van je woonomgeving genieten,want die bestaat alleen uit herrie.

Gast

#26 Re:

2013-02-27 19:56

#8: -

Ben jij een van die 'hersensdode onmensen' of woon je ver genoeg weg om geen last ervan te hebben? Het is wel bewezen dat dit soort 'muziek' met dreunende bas aggressie bij mensen opwekt - bij jou ook schijnbaar.

Kan het je echt niet schelen dat sommige mensen echte gezondheidsproblemen hierdoor krijgen?

Het is gewoon asociaal. Jij ook.


Gast

#27 Re: GEWELDIG !!

2013-02-27 20:00


Gast

#28

2013-02-27 21:00

Zelfs achterin Amsterdam-Noord heb jee (te) vaak last van de harde donkere dreunen.

Gast

#29

2013-02-27 23:04

Ik vind het vreemd dat je met een vergunning van de deelraaad de wet geluidshinder mag overtreden.
Elk ander bedrijf zou,als men de wet op deze wijze overtreedt, ter plekke worden gesloten.
Wie gaat de komende kosten van de gehoorbeschadigingen betalen??
Geen ontheffing van de wet geluidshinder!!!!

Gast

#30

2013-03-01 09:45

Goed actie, deze petitie. Schande dat het nodig is. Als je een beetje verstand hebt, dan geef je geen toestemming voor deze herrie. Ben benieuwd of dit WEL help. Ik heb al zoveel aan de telefoon gehangen 's nachts. Duimen maar.
Manoe 86

#31

2013-03-01 15:52

Wij konden in eigen tuin vorig jaar soms geen gesprekken meer voeren omdat het geluid van het festivalterrein zo hard stond. Het wisselt nogal, afhankelijk van de wind, hoe hard het is, maar we werden zelf door de klachtenlijn erop gewezen dat ze zich niet aan de normen houden. En dat gesprek met de klachtenlijn verliep ook moeizaam omdat ze ons vanwege het lawaai nauwelijks konden verstaan.

Gast

#32

2013-03-02 14:49

Zelfs hinder in de Circus-en Kermisbuurt,vooral bij zuid-westen wind

Gast

#33

2013-03-03 09:44

Goede actie, het is soms tergend hoe indringend de geluiden zijn over een relatief grote afstand. Ontwikkeling van NDSM is noodzakelijk maar dan wel zonder overlast.

Ben benieuwd of de signalen gehoord worden door het politieke bestuur van Noord. Kiest het bestuur voor de bewoners of voor de bezoekers?

Gast

#34

2013-03-03 14:57

Mij kwam ter ore dat er nog meer festivals worden georganiseerd dit jaar met vooral van die vreselijke herrie "muziek'.
Wat wordt er aan gedaan ???

Gast

#35

2013-03-03 17:47

Wij hebben niets tegen festivals, maat als het buiten wordt gehouden, is het alsof het in de achtertuin plaatsvindt. Hemelsbreed wonen we ong. 1km van de NDSM, maar het geluid draagt heel goed hier in Noord, omdat er veel veel laagbouw is. Er gebeuren heel veel leuke dingen in noord, maar laten we wel rekening met elkaar houden er wonen ook heel veel mensen.


Gast

#36

2013-03-06 11:49

Evenementen zijn leuk, maar een lawaaiig event mag niet langer dan een paar uur duren. Dance duurt een dag of een weekend, dat is te gortig.
Buurtbewoner

#37

2013-03-06 11:52

Het feit dat het 9 van de 10 dagen zuidwesten wind is in NL is hier relevant. De NDSM ligt hierdoor qua 'geluidstemperatuur' vaak op een steenworp afstand van de huizen.

Gast

#38

2013-03-06 12:58

ik woon bij het zonnehuis en hier trillen de lampen mee op het ritme van de bas.

Gast

#39

2013-03-06 18:02

ik woon in tuindorpoostzaan aangezien als laat op de avond dan kan freselijk galmenover het dorp
Theo50

#40

2013-03-06 19:03

Ze houden ook nooit rekening met mensen in onregelmatige dienst die moeten kunnen slapen tijdens zo'n geluid "feestje".
Als er een machinist door een rood sein rijdt of een buschauffeur tijdens het rijden in slaap valt zijn de werkgevers er altijd als de kippen bij om te verklaren dat er aan de wettelijke rusttijd is voldaan.
Wanneer en hoe  men dan moet slapen zeggen ze er dan niet bij.
Ik praat uit eigen ervaring en heb menig keer met oordoppen in en een kussen op mijn hoofd proberen te slapen omdat ik WEL vroeg op moest de volgende dag.


Gast

#41 geluidsoverlast

2013-03-08 13:43

In de bewonersbrief die we kregen over de evenementen staat dat ze maatregelen hebben genomen om de overlast te beperken, buitenevenementen tot 23.00 uur in 2012.
Verbaasd dat er nu in de echo staat dat er nu toch weer een evenement komt dat tot 07.00 uur duurt. Klachtenlijn bellen heeft geen zin, er wordt niet opgenomen. Je kunt wel wat inspreken maar wordt niet terug gebeld. Vind muziek op vrijdag en zaterdagavond helemaal niet erg, als het maar niet te hard is (dat eentonige gebonk)en tot een redelijke tijd.
Jodokus Pindakaas

#42 Boem, Boem, Boem

2013-03-08 17:30

Waarom kunnen die festivalgangers geen koptelefoons opzetten.
Horen ze de herrie nog beter en hoeven wij niet de hele zomer met de deuren en ramen dicht te zitten. Omdat die infantielen door het boem boem lawaai al een gehoorbeschadiging hebben gelopen moet de "muziek" ook steeds harder.

Gast

#43

2013-03-09 12:07

Zo maar een suggestie:

als bezoekers graag "het dreunen" willen ervaren, zou de organisatie houten vloeren kunnen neerleggen dan voel je het dreunen. En eventueel iedereen een ballon geven,voel je ook het dreunen.
Dove mensen ervaren op deze manier muziek.
Zo kan de muziek een paar decibellen lager, plezierig/acceptabel voor omgeving.

Gast

#44

2013-03-09 13:04

: http://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/hoe-kan-ik-een-klacht-indienen-over-de-gemeente-amsterdam-of-mijn-stadsdeel/?caseid={806F6947-743F-44EB-A614-DB807049CA28}&parentproductid={249D3A8E-ED07-4E4C-BFAD-49F174342FD5} .Desgewenst kan ik uw klacht doorzenden naar het stadsdeel. Indien u dat wilt, kunt u mij dat per mail of telefonisch laten weten.

Het stadsdeel heeft zes weken de tijd om uw klacht te behandelen. Indien een reactie uitblijft of u bent niet tevreden over de reactie, kunt u opnieuw contact met de ombudsman opnemen.

U kunt dan een afschrift van uw klacht en van de reactie van het stadsdeel toezenden met daarbij aangegeven op welke punten u de reactie van het stadsdeel niet correct vindt.Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.Met vriendelijke groet,


werkdagen: di-woe-do-vrij

Gemeentelijke Ombudsman

Amsterdam-Almere-Diemen-Landsmeer-Waterland-Weesp-Zaanstad-Stadsregio Amsterdam

Bezoekadres: Singel 250 (hoek Raadhuisstraat)

Postadres: Postbus 11131, 1001 GC Amsterdam

Algemeen (020) 625 9999

Internet: www.gemeentelijkeombudsman.nlBlijf op de hoogte van de uitgebrachte rapporten en ontwikkelingen en meld u aan voor de digitale nieuwsbrief via www.gemeentelijkeombudsman.nl.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-03-10 00:58


buurtbewoner

#46 Herrie NDSM werf

2013-03-11 13:52

Evenementen op de NDSM werf zijn gezellig, maar die keiharde muziek is belachelijk.
Nou las ik ergens dat de bezoekers van de dance feesten oordopjes dragen. Als dit waar is, zouden zij die dan niet uit kunnen laten zodat de muziek wat zachter kan?
Een petitie tekenen vind ik een uitstekend initiatief maar ik heb maar in 1 buurtkrant hier iets over gelezen. Internet wordt niet door oudere bewoners gebruikt en de bibliotheek in de Molenwijk wordt verbouwd. Het buurthuis de Evenaar is niet altijd open evenals de bibliotheek in de Banne. Het wordt voor oudere mensen niet gemakkelijk gemaakt om te tekenen. Ik denk dat er dus veel mensen niet tekenen omdat zij het niet weten of niet kunnen tekenen. En juist deze doelgroep heeft last van dat gedreun.

Gast

#47 Re:

2013-03-16 20:17

#8: - U behoord dus duidelijk niet tot de doelgroep. Gaat een beetje ver om andere mensen als 'oude zeurs' af te schilderen. Lees de folder gemeente Zaanstad maar eens:http://www.ggdzw.nl/ufc/file2/ggdzw_sites/sevgiextra/4f177ec0bbaaa543b3686230171576c8/pu/Folder_Laagfrequent_geluid_GGD_Zaanstreek_Waterland.pdf  of http://geluid.startpagina.nl/prikbord/read.php?787,4240803,10808970

 


Gast

#48 Re: Herrie NDSM werf

2013-03-19 23:55

#46: buurtbewoner - Herrie NDSM werf

Beste buurtbewoner,

U heeft helemaal gelijk. Daarom willen wij binnenkort met de petitie langs de deuren. Alle hulp is welkom.

 

Hartelijke groet,

Saskia


Gast

#49

2013-03-24 11:26

Goed idee,hoog tijd voor actie.

Gast

#50

2013-03-26 14:36

Heel goed initiatief!!!!!!!!!!!!!Voor geluid kan je je nauwelijks afsluiten en daarmee maakt geluid een enorme inbreuk op de privacy van mensen

Gast

#51

2013-03-30 21:55

Hou niet van klagen, maar zit op de bank met 2 kids tv te kijken. Met de ramen dicht dreunt het door:het geluid van de bassen van de overkant. Het overstemt ieder geluid van hierbinnen. Sorry, ik gun ieder zijn pleziertje, maar ik krijg er hartkloppingen van en raak geirriteerd...

Gast

#52

2013-03-30 22:57

Woon aan de overkant in de graansilo.Het is verschrikkelijk de hele dag en avond de helse dreunen het vibreerd door merg en been als deze hel niet stopt ga ik juridische stappen ondernemen,zie het niet zitten weer de hele zomer die zware basdreunen die maar door denderen over het dragende water!!!!!!!!!!!!!!!

Gast

#53

2013-04-03 15:12

Ik woon in de Vogelbuurt, en zelfs ik ondervind geluidshinder van de feestjes op de NDSM-werf. Arme bewoners in de buurt!!

Gast

#54

2013-04-22 08:06

Het is heel frustrerend dat grote delen van de stad s'nachts en tot in de ochtend wakker ligt voor een klein deel dat feest viert.

Wanneer leert stadsdeel Amsterdam Noord, dat water draagt!!!!!
Niels

#55 Gezeik

2013-04-23 20:09

Ik woon zelf ook op een steenworp afstand en heb hier totaal geen last van. Ik wordt zelfs een beetje moe van alle mensen die altijd maar alles willen verbieden wat ze zelf niet aanstaat. Deze festivals horen gewoon thuis in Amsterdam en omstreken. Het is iets van deze tijd. Als je totaal geen overlast wil van iets dan moet je lekker in de kop van noord-Holland gaan wonen.
NDSM is goed bezig voor iedereen. Jong en oud kunnen zich er vermaken. Laten we dit niet weer verpesten voor een bepaalde groep.

Gast

#56

2013-04-24 14:32

Niet alleen het geluid geeft overlast maar ook het parkeren. Er wordt al door half Noord hier geparkeerd om naar de stad te gaan. Ook is het belachelijk dat er tijdens de festiviteiten en vooral de vlooienmarkt geen extra ponten varen. De 2 Tolhuisponten varen om de 5 minuten terwijl het hier veel drukker is dat kunnen ze beter omwisselen (hier 2 ponten ieder kwartier en bij het Tolhuis 1 pont)
Filip

#57 Géén gezeik!

2013-04-25 19:20

Goed initiatief. Ik woon vlakbij de ringweg (Banne II) en ook hier is het vaak niet te harden met dreunende bassen. Je moet dan de ramen sluiten om bijv. je eigen tv nog een beetje te verstaan. Mijn dochter kan niet in slaap komen. Klagen bij politie en/of milieudienst helpt niet, het blijft kennelijk binnen de vergunning ...

Ik vind het goed dat er evenementen in Noord worden georganiseerd, maar dit geeft te veel overlast. Laten ze de geluidsnorm naar beneden bijstellen of deze dance events binnen organiseren.

Mensen die deze klachten "gezeik" vinden realiseren zich kennelijk niet hoeveel stress ongewenste herrie oplevert.

Gast

#58

2013-04-27 18:36

Dit soort geluidsoverlast treft je in je hart en dringt door tot in je huis als een dief in de nacht. Je kan kan en mag je eigen huis niet moeten verlaten om dit soort terreur. Dans festivals met veel geluid horen niet in de stad en dan ook niet op het ndsm terrein. Het ndsm gebied is al jaren geen outside meer en behoort tot de stad, het centrum licht maar 500 meter er vandaan!
Festivals ok, want dat maakt het ndsm gebied leuk, maar geen geluidsoverlast erbij!!!

Gast

#59

2013-04-28 20:17

Het geluidsoverlast is niet meer te verdragen,de laatste jaren is het gewoon stressvol om in deze omgeving te wonen, en slecht voor de gezondheid en zeer slecht voor het gehoor van de bezoekers !!

Gast

#60

2013-04-28 20:27

Wij wonen op het zuideinde maar het gedreun van de Ndsm evenementen zijn niet meer te harden je wordt hier hyper nerveus van en je kunt zeker niet rustig in de tuin zitten,feest vieren mag maar wel 70%zachter aub Het geluid gaat als maar harder vooral in de avonduren,slapen is er niet bij.Het is de laatste jaren niet meer uit te houden.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gast

#61

2013-05-06 12:01

ik ben bewoner van NDSM-omgeving.
Ik ben blij met deze petitie.Er moet gewoon een gesloten,liefst ondergrondse ruimte komen voor feestgangers,die het nodig vinden hun gehoor op jonge leeftijd naar de haaien te helpen.Ik vind het niet nodig ons daarmee zodanig lastig te vallen...

Gast

#62

2013-05-08 11:22

Akkoord met deze petitie. Het is mooi dat het NSDM terrein op deze manier gebruikt kan worden, maar moeten hier duizenden huishoudens van meegenieten?

De zomer is al kort genoeg, het is daarom extra vervelend als buurtgenoten 5 weekenden lang in deze zomer hun ramen en deuren dicht kunnen houden om in slaap te komen.

Vorig jaar waren er op Valtifest zelfs van bezoekers klachten dat de muziek te hard stond.

Genoeg evenementen die de kern van waar de NDSM werf voor staat leveren plezier voor de bezoekers en geen overlast voor buurtbewoners op.

Gast

#63

2013-05-14 13:54

Wij kunnen vanuit ons gebouw met de verrekijker heel goed zien hoe bij storm en regen op het feestterrein nog maar een handjevol mensen over blijft. Toch moet die muziek blijven doorgaan, boem-boem-boem, 12 uur lang, tot het bittere einde! Hou dan toch eens op, want leuk is het allang niet meer!

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2013-05-14 13:59


vandaag vlucht ik naar amsterdam-overkant

#65 2 dagen feest?

2013-08-31 15:16

AAAArgHh! Heerlijk gedreun van Vollt summer festival, dus vlucht ik vandaag maar naar mijn vriendje (ook amsterdam). Zodat ik morgen weer thuis van de rust kan genieten... Of nee, toch niet want wat zie ik nu? Morgen is er het Lockdown festival, feest met nog meer drum en bass en dreun.
1 dag per weekend kan ik nog begrijpen, maar beide dagen een luid feest organiseren/toestaan, hoezo?
molenwijk

#66

2014-01-12 21:43

Sinds kort hoor je elke zondagavond kei harde muziek van het NDSM terrein afkomen zijn er meerdere mensen die daar last van hebben?

Gast

#67

2014-03-08 23:47

Ik wou,dat we eens eindelijk gehoord werden na alle gesprekken mét deelraad-noord én de NDSM!
Afgelopen weekend(28/2,1/3 was weer een ramp.

Gast

#68 Re:

2014-03-09 22:46

#66: molenwijk -

Ja, ook vanavond weer. Hopelijk stopt het om 11 uur. Geweldig dat het stadsdeel hier sturctureel vergunningen voor geeft...


Gast

#69 Geluid zondagavond

2014-03-13 16:53

Ter info; de dance muziek op zondagavond komt van het evenement "Thuishaven" in West. Blijkbaar mag ook Noord meegenieten van dit evenement.
Mildred

#70

2014-04-19 17:23

Vandaag de 1e zaterdag- 19 april 2014- waarop wij ook buiten kunnen zitten op ons terras in Overhoeks- bijna bij het Centraal station, ook daar hoor je het geluid. Wij hebben hier gekocht aan de rustige zijde van Het IJ en bewust niet in de drukke binnenstad. Maar wat blijkt: is er vandaag 19-4- weer een festival op de NDSM-werf, al 2 jaar is dit in het voorjaar en zomers nu zo. Of er is een evenement op het NDSM of op het havenhoofd of op de IJPromenade. Van 11.00-23.00 uur zoveel gebonk en hard geluid dat het op je zenuwen werkt en wij nauwelijks buiten kunnen zijn. Wij willen ook van onze vrije dag kunnen genieten en niet altijd verplicht hoeven te zijn, een andere plek te zoeken dan ons eigen huis. Als wij muziek willen horen, gaan we zelf wel naar een festival op een locatie gelegen in Spaarnwoude of in de polder waar niemand er last van heeft.Maar hier wonen te veel mensen in de wijde omgeving. Het galmt over HET IJ. Dus verplaats die festivals naar binnen, breng overal geluidsschermen aan naar alle windrichtingen, en doe wat aan dat gebonk van die bassen.

bicker

#71 DGTL festival 19-04-2014

2014-04-19 21:26

ik ga volledig mee met hetgeen hierboven is beschreven. ik woon op de westelijke eilanden, toch best een stukje van het NDSM werf en ook ben ik vandaag genoodzaakt geweest om mijn ramen dicht te houden, en dat met dit prachtige weer. Op het moment dat ik dit schrijf , overheerst de monotone dreun door mijn hele huis en met vlagen kan ik gewoon echt de muziek en "melodie" volledig horen. Dit creeert zoveel onrust! Nu zal de stand van de wind vandaag misschien ongunstig zijn maar ik heb het idee dat de muziek echt harder staat dan normaal. Van het idee dat we morgen weer zo'n dag tegemoet gaan, word ik wel even moedeloos. Moet ik dan maar weer zelf de stad uitvluchten? Ik vind een festival op zijn tijd echt heel leuk en ik doe ze zelf ook zo'n 3x per jaar aan maar ik vind echt dat het in amsterdam de spuigaten uitloopt qua dance festivals. elk weekend tot aan eind september is er wel ergens een en helaas te vaak op het NDSM waarvan wij allemaal weer mogen meegenieten.

Gast

#72

2014-04-25 19:46

niets mis met feest zo nu en dan, dat is nu eenmaal zo met 30 april, gay pride etc. maar daar moet het bij blijven. Nu kunnen weekend na weekend kunnen gezinnen geen weekend vieren, mensen niet buiten zitten, niet slapen, niet werken en voor wie? voor commerciele feestorganistaties in A'dam Noord.. het zijn geen feestje van een paar uur maar dreunen die in de ochten beginnen en tot laat doorgaan. En de volgende dag weer. En weer.. Waarom niet gewoon op de Hemweg..

Gast

#73

2014-07-26 16:56

Ik denk dat het eerder nooit zo erg was als vandaag en gisteren. Juist agressieve muziek als wat er vandaag gedraaid wordt moet verder weg van woningen of binnen gebeuren. Vooral de resonanties van de bas frequentie is niet vol te houden.

Gast

#74

2014-07-26 20:20

Binnen in de woonkamer 30 graden maar het raam moet weer eens dicht vanwege de herrie van het NDSM terrein.
Ik woon kilometers van het terrein maar bij elke happening is het bal.
Gemeente doe eens iets.
WiKa

#75

2014-07-26 21:33

Feestje is leuk en Amsterdam moet geen bejaardensoos worden, maar vanavond en vannacht is er een hardcore festival op de NDSM-werf, terwijl er voor morgen ook alweer een festival is aangekondigd. Wij wonen er op kilometers vandaan maar zullen ook vannacht weer met de ramen dicht moeten slapen. EN dat terwijl het heel erg warm is. Geluid verplaatst zich nu eenmaal heel goed over water! Hou daar nou eens rekening mee!

Gast

#76

2014-07-27 12:17

Heet is weer eens zo ver! Denk je na een week hard werken een rustig weekend te hebben, zit je weer een weekend met ongevraagde herrie aan je kop. Betaal ik daarvoor onroerendgoedbelasting?

Gast

#77

2014-08-30 15:24

Prima festivals op NDSM, maar niet 12 uur lan en oo nie 2 dagen in een weekend !

Gast

#78

2014-08-30 21:25

Wij wonen in Tuindorp Nieuwendam. het gedreun van de bassen van muziek tijdens evenementen is zelfs hier hoor- en voelbaar. Ons kind van 10 kan er niet van slapen. Wijzelf hebben er ook last van.
Kalkutta

#79

2014-08-30 21:33

Wat een kankerherrie zeg, dit kan toch niet? die werklozen hebben niets te doen de hele week!


Gast

#80

2014-08-30 21:44

Top petitie als wij als burgers zo een overlast veroorzaken dan word je uit je huis gezet hoofdpijn stress slapen niet mogelijk.
Schandalig dit moet echt heel snel een halt toegeroepen worden

Gast

#81 Re:

2014-08-30 21:47

#78: -  

 het is gewoon niet te harde wat een irritante ..

....muziek ongelofelijk dat hier toestemming voor gegeven word het volume is niet te harden hoor me eigen tv niet eens


Gast

#82

2014-08-30 22:44

12 uur boemboem is echt te veel - en dat twee dagen lang...
Lotjeknor
Gast

#83

2014-08-31 22:11

Wij wonen in Tuindorp Nieuwendam, een flink eind verwijderd van KNSM. Toch horen en voelen wij de de bassen van de muziek die daar ten gehore wordt gebracht. Die zware boemboem trillingen planten zich kennelijk ook onder de grond voort. De bijbehorende muziek horen we bij flarden, hangt van de windriichting af. Wij ervaren het als uiterst irritant en concentratieverstorend zinloos lawaai. Ons kind van 10 jaar kan er niet van slapen en wil er zelfs naar toe "om stekkers uit te trekken".


Gast

#84

2014-09-01 08:02

Wat een verschrikkelijke herrie dat festival van afgelopen zaterdag!

Onbegrijpelijk dat dit wordt toegestaan. Hoog tijd dat deze festivals worden verplaatst naar onbewoonde gebieden, Westelijk Havengebied, Arena of Spaarnwoude.

Met recht "booming" (boemboemboem) Amsterdam Noord!


Gast

#85

2014-09-02 09:44

Zeer goede actie om aandacht te vragen voor deze ernstige overlast. Dit kan niet, dit verziekt het woongenot van veel bewoners, dit verziekt het geestelijk en lichamelijk welbevinden van veel bewoners.

Gast

#86

2014-09-02 10:14

Wordt tijd dat er een maximaal aantal evenementen met bijbehorend maximaal DB. wordt vastgesteld. En nu helemaal er meer woningen gaan komen op het NDSM terrein. Begint zo langzamerhand uit de hand te lopen met het aantal evenementen met geluidsoverlast.

Maarja, de verguningen zullen wel de  nodige Euros opleveren waardoor het stadsdeel, of hoe het tegenwoordig ook heet, de overlast toelaat.

Andere optie, allemaal veelvuldig de politie bellen om geluidsoverlast te melden.


Gast

#87

2014-09-02 11:39

ik woon op het hoge land we hebben erg veel last ervan wij kunnen onze auto niet meer kwijt door die festivals daarom graag een blauwe zone in modelmakerstraat en omgeving

Gast

#88

2014-09-02 11:40

de hele zomer herry van de sirenes van de hulpdiensten herrie van vaak drie dagen van de harde muziek .niet normaal kunnen oversteken met de pont .heel veel overlast van studenten die op fiets door tuindorp oostzaan s'nachts rijden en gillen naar mekaar .
luis in de pels

#89 Re:

2014-09-02 11:43

#24: -  

 Dus als je overlast hebt van "mooie muziek", dan mag het allemaal wel? Kwestie van smaak dus...


Gast

#90 overlast

2014-09-02 11:46

vaak drie avonden en dagen herrie , hebben zomers geen woon genot .maar wel 4% huur verhoging terwijl je savonds met de ramen dicht moet zitten .en dan nog het gedreun horen en de sirenes van de hulpdiensten .en in de tuin zitten vergeet het maar .snachts slapen vergeet het maar die gasten rijden door tuindorp en gillen naar mekaar .het was zo een mooi dorp met een mooie scheepswerf . geen respect voor anderen maar wel tonnen verdienen 


Gast

#91 Re:

2014-09-02 11:49

#87: -  

 daar moet je niet over klagen want anders word het betaald parkeren en dan kan je familie ook dokken als ze op bezoek komen .ze beginnen al langzamerhand het hier door te voeren kan je straks op fietsje boodschappen doen


Gast

#92

2014-09-02 12:31

ik stem tegen deze petitie.


Gast

#93 Re:

2014-09-02 12:52

#8: -  

 Helemaal mee eens ik woon naast de werf heb nergens last van. En idd kom op nou mensen gezondheidsproblemen en de mensen die op het festival staan dan. Goed gesproken hier en ik kan iedereen die klaagd vast vertellen de ndsm werf moet een hippe bron van inkomsten worden voor de gemeente noord dus ga er maar niet vanuit dat de festivals stoppen! 

bert & ernie

#94 Re: GEWELDIG !!

2014-09-02 12:52

#12: huisvader - GEWELDIG !! 

 haha wat een heerlijk antwoord! 

kwam thunderdome maar terug

#95

2014-09-02 12:56

ja sommige house/techno festivals zijn wel herrie ja, maar hardcore feesten daar dat is geweldig! daar houd toch iedereen van! voor de rest moet iedereen niet zo zeiken, helemaal niet om lichamelijke klachten door geluidsoverlast hahaha laat me niet lachen


Gast

#96 Re: GEWELDIG !!

2014-09-02 12:57

#12: huisvader - GEWELDIG !! 

 Hier sluit ik me bij aan woon ook naast het terrein en ik geniet met mijn gezin ook van al de vrolijkheid die de festivals met zich mee brengen! 


Gast

#97 Re: Re: GEWELDIG !!

2014-09-02 12:58

#13: Kees - Re: GEWELDIG !! 

 debiel, jij snapt er echt helemaal niets van he


Gast

#98 Re: Re: Re: GEWELDIG !!

2014-09-02 13:04

#97: - Re: Re: GEWELDIG !! 

 gelijk schelden?


Gast

#99

2014-09-02 13:10

Iedereen praat hier over ramen en deuren dicht, kinderen

die niet kunnen slapen, televisie niet kunnen horen en gezondheidsproblemen WTF? Ik woon naast de wer precies achter het terrein waar de festivals gegeven worden. Hoe kan het dat ik gewoon met mijn schuidpui open (aan de kant van de werk) tv kan kijken

op een normaal volume???? Ik denk dat dit vooral te maken heeft met smaak van muziek en waar kon je vandaan? Het is niet elk weekend en ze houden zich qua decibellen gewoon aan wetten en regels waar maakt iedereen zich druk om en dan al die verzonnen redenen

 van klagers heel erg jammer in Noord! De winter komt er aan gaan we dan klagen over dw kerstmarkten en kerstconcerten op het terrein? Ik zeg festivals gewoon behouden klagers het IJ weer over schoppen. 


Gast

#100 Geluidsdoppen!

2014-09-02 14:04

De gemeente is goedkoper uit als ze geluidsdoppen kopen voor al die zeikerds!


Gast

#101

2014-09-02 14:57

Van de vroege ochtend tot 23:00 dat constante gedreun, zwaar irritant, niet normaal dat ik dat in floradorp hoor qua afstand !!! Geen decibelnorm hier van toepassing? ! Vooral de duur irriteerde me

Gast

#102

2014-09-02 15:06

Festivals op de oude NDSM werf zijn prima. Maar de omwonenden hoeven niet mee te genieten van de techno en andere herrie.
Ook is er veel overlast van de feesten aan de andere kant van het IJ. Deze gaan wel door na 23.00 uur.
Extra politiecontrole op illegale straatrace 's zijn ook welkom.

Gast

#103 Re: Re: / #8

2014-09-02 16:01

#11: Oordopje - Re: / #8 

 dat is de grootste bullshit ever ... met je buurman snachts bla bla bla... want de feesten op ndsm duren maar tot 11uur dus je heb genoeg tijd om te slapen lijkt me... het zijn azijnpissers stuk voor stuk die hier tekenen en lopen te zeiken.. zetten ze lekker een kop trlefoon op of gaan lekker verhuizen naar een andere stad of een hutje op de hei... je kan niet alles hebben heh... dat niet alleen het is een grote stad waar nou eenmaal feesten worden gegeven en muziek en geluiden hard zijn... er is eindelijk een keer iets in noord. ... heb je liever dat ze allemaal voor je deur staan of voor overlast zorgen op de straten... beetje domme petitie dit   


Gast

#104

2014-09-02 17:56

Bij zuidelijke wind zijn zelfs in Oostzaan zijn de bassen irritant hoorbaar.

Gast

#105 bewoner behoorlijk boos

2014-09-02 21:43

wat  een  lawaaie  om  wonende  spaardammerbuurt  en  zeeheldenbuurt  hadden  over  last  raam  dicht  en  nog  was  het  gedreun  in  huis  ,gewoon  niet  om  aan  te  horen

zelf  kon  je  niet  met  je  fiets  naar  de  ovekant  hekken  om  de  pont  met  linten 

en  zou  dit  feestje  niet  beter af   zijn  in  het  amsterdamsebos  of  spaarnwouden 

 

Woonboot 345

#106 Verhuizen juppen!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-09-03 07:10

Wat zijn jullie een stel zeikerts! 

Ga lekker met je juppen familie in groningen wonen achterlijke geitewollesok .

julle zijn dit leven toch niet waard .

 

 

Steiger 3

#107 Ga alvast je kist in geitewolle

2014-09-03 07:13

Ga alvast in je kist liggen!!

zelf zeker een kut leven!

 

verhuis met je zooitje erbij!

abcdef
Bongerd2

#108

2014-09-03 07:17

Niks beters te doen.  

Voor de gene die dit opgezet heeft . Ga NU WEG UIT AMSTERDAM !! Jij bent de stad niet waardig ! Achterlijke imbeziel .

verhuizennnn NUUUUU

Jan 1986

#109 Koop oordopjes

2014-09-03 07:21

Mongooolleeeeeeeeeeeeeeeee z

Frederik

#110

2014-09-03 07:24

Saskia ga eens dood


Gast

#111 Geitewollengekken

2014-09-03 07:24

Wat zijn jullie een stelletje mafkezen bij mekaar als je hier niet tegen kan moetje op de veluwe gaan zitten en je lekker van achter laten pakken door een hert die voorbij komt echt waar er is 1 keer in de zoveel tijd een feest ga lekker met de ramen dicht op je klarinet zitten stelletje imbecielen met altijd dat gezeik !!! Durf is blij te zijn als de stad amsterdam wat organiseert jankerds!

Steef

#112 Moeimakers

2014-09-03 07:36

O o o o o o o ik denk dat jullie niet lang meer hebben te lezen aande reacties ik denk dat je dood gaat door een beetje muziek op de achtergrond .. 

 

Pak lekker je picknick mand en pleitee maken 

Stomme yuppen

#113

2014-09-03 08:18

Je moet in n hutje op de hei gaan wonen !


Gast

#114 Zeikerdtjes

2014-09-03 08:34

Zeikerds! Woon in tuindorp hoor soms wel is wat nou nou een ramp zeg 

Frank

#115 Gek

2014-09-03 09:38

Jullie zijn knettergek ! Ga lekker een kopje groene thee zetten ! Zeikertttssssss

Dirk

#116 Re: Zeikerdtjes

2014-09-03 09:41

#114: - Zeikerdtjes 

 Nou het is wel 6 keer per jaar! Ik heb al gehoor problemen


Gast

#117 Re: Verhuizen juppen!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-09-03 11:29

#106: Woonboot 345 - Verhuizen juppen!!!!!!!!!!!!!!!! 

Hee klappermongool, wij woonde hier al toen jij waarschijnlijk nog verwekt moest worden dus houdt je kop en rot een eind de polder in met je kelereherrie. Ga anders leker gezellig in je buurtje een teringzooi maken en flessen kapot gooien op straat en overal parkeren waar dat niet mag.

En kom nu niet met "dat moet kunnen" we hebben in dit land zaken afgesproken en daar hebben we ons aan te houden. Ook de bezoekers van festivals.

 

Michel

#118 Botte boeren

2014-09-03 11:32

Wat een onnodige botheid wordt hier tentoongespreid zeg. En het volgt zich in rap tempo op. Heeft er wellicht iemand een berichtje op Partyflock geplaatst collectief "die azijnzeikende yuppen even op hun plaats te gaan zetten"? Erg kort door de bocht die reacties, "dan moet je maar in een hutje op de hei gaan wonen", "ga alvast in je kist liggen als je toch niet wilt leven" en dat soort minder intelligente hersenkronkels, tot doodsverwensingen aan toe. Het gaat hier om overlast voor buurtbewoners in een wijk die tot niet zo lang geleden erg rustig was; wat voor veel mensen ook een reden is om in noord te wonen. Mensen (van allerlei pluimage ja, je hoeft geen yup te zijn om van rust te houden) hebben wel degelijk recht om hun ongenoegen te uiten over het feit dat dit te vaak voorkomt (dus niet een of twee keer per jaar, maar soms wel drie keer in een weekend) en dat de daarbij behaalde dB's in combinatie met de soort muziek (ja, dat maakt wel degelijk een verschil) hun woongenot ernstig verstoort. Het inlevingsvermogen van sommigen laat ook ernstig te wensen over; niet iedereen kan even goed met herrie omgaan door bijvoorbeeld ziekte of overspannenheid. De reacties hier zijn ijskoud "deal with it of rot anders maar op!". Een heerlijk maatschappijtje waarin we leven zo... Ik woon zelf op ca. vier (!) km afstand en hoor het ook vaak (met wind uit een bepaalde hoek) overduidelijk als er weer een evenement is en heb er persoonlijk niet zo'n last van. Hou ook van een feestje en gun een ander het zijne en vind het ook een goed gegeven dat noord steeds meer op de culturele kaart komt. Maar een beetje zoeken naar een compromis waarin het genoegen van de één niet te zeer dat van een ander verstoort lijkt me wel zo sociaal en wenselijk.

 

Gertjan

#119 Gertjan duivis

2014-09-03 13:39

Ik ben van duivis en nou hoor ik zonet dat hier een fuif is?

k

#120 Re:

2014-09-04 16:24

#8: -  

 Ik hoor ook de festivals in het twiske, zit er tussen in. ik word gek van de hele dag dat gebonk te hooren. en dan heb ik het nog niet over de booten op konninginnedag en de dam tot dam loop. bij elkaar is het erg veel. ik woon in een bocht. en tegennwoordig is het mode om net voor de bocht te toeteren. ik heb dus zonder die kut festivals al genoeg herrie. o had ik het al gehad over die achterlijke nieuw bouw projectjes in amsterdam noord. echt een grote schande om amsterdam noord hlemaal dicht te bouwen. en het maakt ook nog eens een tiefus herrie.


Gast

#121

2014-09-04 21:25

Ik ben die k#therrie al een paar jaar zat.
Hoe komen ze er op om dit soort mega herrie midden in een bewoond gebied te organiseren?
Weg die lui...
Boer Harms

#122 Re: Botte boeren

2014-09-06 15:19

Raver

#123

2014-09-06 15:20

En weer die kankerherrie!!!!!!!!!!!

Er gaat niets boven Noord!!

#124 Party time

2014-09-06 20:19

Natuurlijk is een feestje altijd fijn! Goed dat er ontwikkeling is op het NDSM terrein. Toch mag het ook van mij iets minder hard..... Beetje minder bas. geen 4 soorten muziek doorelkaar, dat is gewoon naar om te horen. 


Gast

#125

2014-09-06 20:40

mag het iets minder zijn?
noord bewoner

#126

2014-09-06 20:41

Zucht...En het zoveelste weekend op rij is het weer raak. Wij wonen naast het Noorderpark, best een eindje uit de buurt.  Maar de muziek klinkt alsof de buurman het op maximaal volume draait. Het geeft echt heel veel stress. Na een week heel zwaar werken heb je niet zoveel draagkracht meer om deze herrie ook nog te verdragen. Ook ik heb niks tegen feestjes op het NDSM terrein,  maar deze geluidsoverlast gaat echt te ver!


Gast

#127

2014-09-06 21:32

Ik heb niets tegen festivals, maar zulke enorm harde muziek is niet te harden. Als er festivals zijn dan lig ik s nachts wakker door de dreunende bassen, terwijl ik er best een flink eind vandaan woon!

Gast

#128

2014-09-06 22:27

Terechte petitie. Festivals prima, maar de dreunbassen zijn net iets te heftig. En als je dat dan toestaat, moet de buurt die overlast heeft daar wel goed over worden voorgelicht (wanneer begint het, en stopt het). En het levert de gemeente veel geld op, dus laat het ook zichtbaar iets opleveren voor de omwonenden. Al is het maar een rozenperk.
Een voorstander van alle festiviteiten.

#129

2014-09-07 07:20

Wat een gezeur! Ik woon tegen de ndsm-werf aan en vind het reuze gezellig! Noord word steeds levendiger en ik ben er voorstander voor. En ja je hoort muziek bij festivals maar zo hard dat je je eigen muziek niet kunt horen schei toch uit. Als je rust wil hebben dan moet je niet in een stad wonen maar ga dan lekker ergens in de polder zitten! 

Rebecca

#130 Weer wat moois afpakken uit Amsterdam

2014-09-07 09:32

Pfff wat een gezek zeg waarom wordt Amsterdam door een ieder zo verpest met zeiken over geluid drukte of wat dan nog.

pff Amsterdam is Amsterdam niet zonder dit alles.

waarom zeiken jullie mensen zo joh.

jullie meesten komen naar Amsterdam voor de reuring en dan uiteindelijk willen jullie rust.

pfff rot dan op naar weet ik veel waar voor jullie rust.

laat Amstedam nou verdomme gewoon Amsterdam zijn.

grrrrrrrrrrrrrrr slap gelul deze petitie maak me echt kwaad.

Blondie

#131 Re:

2014-09-07 13:16

#8: -  

 Helemaal mee eens 

gedemotiveerde bewoner

#132 festivals

2014-09-07 16:42

Heb niets tegen een gezellig festival maar dat gedreun is niet normaal, zeker als de windrichting verkeerd is. Wat er verder nog bijkomt is dat sinds er betaald parkeren bij NDSM is de bezoekers de auto's in de wijk neerzetten. Leuk voor de bewoners. Deelraad heeft er maling aan, het is nu wachten op  betaald parkeren in de wijk, leuk voor het geld verslindende ambtenaren orgaan Noord! Kunnen ze in ieder geval weer een nieuwjaars feestje houden betaald door de eigen bewoners en niet door de bezoekers.

buurtbewoner

#133 Re: Re: Re: / #8

2014-09-07 16:46

#103: - Re: Re: / #8 

 Oordopje, heb niets tegen de festivals begrijp me goed, maar die groepjes fijne jongeren staan even zo goed voor je deur, te zuipen, pissen en drugs te gebruiken............. dus hoe bedoel je?


Gast

#134

2014-09-08 14:36

Feesten zijn prima en een beetje geluid af en toe is ook niet erg. Maar dat het gedreun maakt dat ik niet lekker in mijn tuintje zit vind ik erg irritant, mede omdat ik bij het Floraparkbad woon, dus een aardig eindje uit de buurt èn het ook uren achter elkaar doorgaat.

Gast

#135 Re:

2014-09-08 21:16

#8: -  Stakker!!!!!!

 

bdw

#136 NDSM geluidsoverlast

2014-09-09 10:08

Dit is het (standaard) antwoord van de gemeente Amsterdam op een klacht.

Aanvullende informatie:  De geluidsoverlast was afkomstig van Voltt op het NDSM terrein. Voor dit evenement is door de gemeente Amsterdam een vergunning afgegeven. De vergunningsvorwaarden zijn streng gecontroleerd. De geluidsgrenzen zijn niet overschreden. Dit betekent niet dat U er geen overlast van heeft ondervonden. Het bestuur van Amsterdam probeert een evenwicht te vinden tussen wonen en uitgaan, hierbij wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

Ik voel me erg serieus genomen!

AmsNoordAuto

#137 Ik lag de mensen uit

2014-09-11 12:33

Degene die last hebben van geluid van evenementen zijn ongelukkig, dat moet haast wel. Zij ergeren zich aan dingen waar anderen met zijn allen van genieten. Ik woon naast een locatie waar geregeld evenementen worden gehouden, ik ben er een keer geweest om het te ontdekken maar verder niet. Toen ik er kwam wonen wist ik in welke stad ik ging wonen en in welke buurt. Als je er niet van houdt ga je maar in Houten of in Almere muziekwijk wonen, want daar vind je dit niet!

Koos

#138 Re: Re:

2014-09-15 09:04

#26: - Re:  

Bewezen? Linkje graag naar de betreffende onderzoeken.

Bij mij werkt het overigens vaak andersom; "mooie operamuziek" of "prachtige klassieke muziek" levert voor mij vaak stress en agressie op. Van "hardere", "snellere", en/of "bonkende" rock- of electronische muziek word ik zelf meestal rustig en ontspannen. Verder klaag ik overigens vrijwel nooit (nu uitgezonderd) over alle "herrie" of "kattengejank" wat er -mijns inziens- ook veel te vaak gedraaid wordt in steden of op openbare festivals.

Ieder mens is anders... En iets met 'leven en laten leven'... Blijkbaar kan bijna niemand tegenwoordig nog aan anderen dan zichzelf denken... Waren wij niet dat 'tolerante' volk? Al heel lang niet meer, ben ik bang..

Marja
Gast

#139 Geen probleem met grote feesten...

2014-09-24 10:55

Ik vind het geweldig dat er evenementen worden gehouden in Amsterdam of op een terrein zoals het NDSM terrein en ben er ook absoluut NIET tegen...maar eind augustus was het te erg van woorden. Ik woon in de torenflat 13e etage op het Waterlandplein en was gedwongen mijn deuren met dubbelglas te sluiten al hielp dat niet tegen het vreselijke bonken van de bassen...ik heb dan ook het Stadsdeel gebeld met de mededeling van overlast er werd mij gezegd dat dat onmogelijk was...ik heb er op gestaan dat ze kwamen meten en dat hebben ze inderdaad ook gedaan...resultaat is te raden...veel te hard maar ach het festival is om 23.00 uur toch afgelopen dus nog even doorbijten mevrouwtje. Anders even een blokje om lopen.  De Gemeente Amsterdam verdiend veel te veel geld aan het vergunningenstelsel dus die houden zich toch van de domme...

 

 


Gast

#140 Oud en Nieuw festival.

2014-10-14 18:22

Oud en Nieuw festival.

 

Jawel een paar geldwolven hebben weer iets nieuws verzonnen en vergunning aangevraagd.

 

Vergunning aanvraag 214-63234

26 en 27 december van 21:00 tot 07:00 uur

31 december - 1 januari van 20:00 tot 06:00 uur

3 januari - 4 januari van 17:00 tot 07:00 uur

 

Drie maal in één week een hele nacht herrie. Dit is volledig tegen de afspraken die daar, na een uitspraak van de raad van staten, over gemaakt zijn.

 

Bewoners kom nu eindelijk van te voren een keer in actie!!

 

De aanvraag ligt ter inzage bij de afdeling vergunningen Buikslotermeerplein 2000 op ma t/m vr van 08:30 tot 17:00 uur.

Reactie kunnen mondeling of schriftelijk naar Stadsdeel Noord t.a.v. Afdeling vergunningen Postbus 37608 1030BB Amsterdam.


Gast

#141

2014-10-17 04:29

Jawel, het is weer zover. Opnieuw een nacht niet slapen door de kelereherrie van een ander, in dit geval van de producent DGTL die een "feestje geeft in de scheepsbouwhal.De ramen en de deuren staan in de sponningen te trillen.

Het is toch werkelijk ongelooflijk dat het stadsdeel opnieuw vergunning heeft afgegeven voor DRIE NACHTEN, 22.00 tot 07.00 uur, pestherrie maken.

Het wordt tijd dat de verantwoordelijke dan ook maar de hele nacht wakker gehouden worden. Dit moet toch te organiseren zijn. Een klacht deponeren helpt helemaal nieyts en de afspraken die gemaakt zijn na een zaak bij de raad van staten worden aan de laars gelapt. En dan maar klagen dat de burgers steeds verder van de bestuurs af komen te staan.

Nouja..tja

#142

2014-10-17 14:19

Oordoppen helpen niet tegen lage dreunende bastonen..dat heet resonantie. Dat kun je alleen isoleren vanaf de geluidsbron.

Vind je nou niet dat je zelf ook zeikt met je "leuke dingen afpakken van Amsterdam" en "zeikers" en "ik lag(?) jullie uit"? ..Ik vind dat echt domme uitspraken.. Wie zegt dat mensen tegen drukte, feesten en geluid zijn? Of tegen "leuke" dingen? En bepaal jij wat "leuk aan Amsterdam" is? Dreunende bastonen zijn misschien leuk als je zelf midden in die massa erbij staat te dansen om 4 uur ´s nachts, maar niet als je in bed ligt, de volgende dag moet werken en zelfs met ramen en deuren potdicht niet kan slapen door dat gedreun. Dat oordoppen niet helpen, en de basdreunen erdoor heen dreunen. En die basdreunen kunnen zo storend zijn.. zoiets zoals een tikkende klok, een druppende kraan (en dat laatste werd/wordt zelfs als martelingsmethode gebruikt) Ik vind het eerder triest dat je dan geen inlevingsvermogen hebt en gelijk begint te roepen dat mensen die er last van hebben "zeikers" zijn. Alsof je een heilige bent die nooit ergens last van heeft....of dat ergens last van hebben een taboe is. "ga maar wonen in een hutje op de hei" wordt er dan geroepen. Alsof die er zijn.. en dan kan je net zo dom roepen "ga maar in een hutje op de hei een dreunfeestje houden"  Ik ben juist een voorstander dat mensen die vrijheid mogen hebben om ´s nachts te feesten, maar ben ook een voorstander dat iedereen ook recht moet hebben op hun nachtrust, waar je ook woont. Of moet je maar álles tolereren omdat je in Amsterdam woont?  


Gast

#143

2014-10-17 14:42

Af en toe geluidsoverlast hoort erbij, maar na een drukke zomer in October tot 5.00 wakker door het ADE is gewoon teveel.

Gast

#144

2014-10-18 19:17

18-10-2014: nu al 2 dagen enorme geluidsoverlast, we dreunennhet huis ui. Dit is niet normaal en hoort op thuis op een afgelegen gebied.
Groet, Manous Nelemans, Silodam 396

#145 Re: Oud en Nieuw festival.

2014-10-27 11:42

#140: - Oud en Nieuw festival. 

 Beste behandelaar,

 

Hierbij wil ik mijn ongenoegen uiten, over het plan om in dec/jan 3 festivals op NDSM-werf te laten plaatsvinden.. Mijn laatste ervaring was tijdens ADE: met mijn kinderen zat ik in de woonkamer op zaterdag avond met gesloten ramen tv te kijken en te praten. Dwars daar doorheen waren de heftige huisdreunen te horen EN te voeln in mijn maag. Ik heb toen bewust niet geklaagt,omdat ik een voorstander ben van activiteiten die al jarenlang plaatsvinden zoals ADE. Maar helaas: dit gaat nu ECHT te ver! Dit nieuwe besluit, zal ik ten zeerste afkeuren. En dan slaap ik niet eens aan de kant van het gebouw, waar de feesten plaatvinden. Zelfs een gezellige avond in de woonkamer, wordt op deze manier verstoord. Wat moeten wij, bewoners nog doen, om dit te laten ophouden? En bent u zich er wel van bewust, zat op deze manier het hele gebied negatief in de belangstelling komt? Hoe moet dat nu met al die nieuwe woningen in de omgeving? Hoe makkelijk is het blijkbaar bij de gemeente, deze klachten naast zich neer te leggen .. 


Gast

#146 Re: Ja, zo dacht ik eerst ook... Is nu toch wel veranderd!

2014-10-27 11:45


Gast

#147 geluidoverlast als constante

2015-01-03 16:48

Geluid overlast in en om het water van ' t IJ is dus ook dat veerpond dat half vijf reeds stationair draait en ook die rare Kapitein van de Havendienst die ' s nachts zijn tourtje doet over het IJ

Die laagfrequente diesel motor geluiden en kilometer ver doordringende en ziekmakende geluiden over het IJ verspreiden is een heel hoge stressfactor voor alle omwonenden.

Dan valt dat ADE sukkel pipo koeien event nog wel mee qua tijdsduur t.o.v. de dagelijkse overlast.

Er is geen wetgeving in nederland die daar op inspeelt en / of ons beschermd tegen geluidoverlast van de scheepvaart.

Dus het nieuwe wonen aan het IJ is de grootste Godspe en dat zullen alle nieuwbouwwijken ontdekken.

Overhoeks als centraal punt natuurlijk, maar net zo de Ijdoornlaan Kilometers ver van het water.

De binnenstad heeft inmiddels een nieuwe geluidwal (van Openbare Bibliotheek tot en met het centraal station)

Noord is onbeschermd, en dat zal ook zo blijven als er geen wetswijzigingen betreffende geluidoverlast van de waterwegen en die voertuigen die daar varen komt.

Maar ik heb dus inderdaad een week lang geen oog dicht gedaan en die Dance feestjes vervloekt.

 


Gast

#148

2015-03-12 11:33

Overlast is niet alleen in A'dam noord maar zelf in Waterland te horen. Ergerlijk.

Gast

#149

2015-04-04 15:47

Het gedreun van het festival op het NDSM terrein in Noord duurt al de hele middag en wordt daardoor steeds hinderlijker. Ik kan me niet meer goed concentreren op mijn werk . En dan woon ik in de binnenstad, toch een eind er vandaan.

Boed

#150

2015-04-04 15:50

Pas op, alternatieve gezondheidszorg is meestal in handen van charlatans en malloten. Er is geen kwaliteitscontole. 


Gast

#151

2015-04-04 20:45

Het moet mogelijk zijn mensen die niet het festival bezoeken niet op te zadelen met geluidsoverlast. Dat is ronduit oneerlijk en ongepast. Wat er mij toe brengt nu protest aan te tekenen is het feit dat dit soort festivals in en bij Amsterdam alleen maar in aantal groeit.
gast

#152

2015-04-04 21:20

Dit is echt belachelijk wat ik hier in westerpark op de van hallstraat hoor van het gedreun vanaf het ndsm terrein, het huis trilt er van na! Wie staat dit toe?

drommel

#153 Re: in oud west hoor je het ook...

2015-04-04 21:30


Gast

#154

2015-04-04 21:30

Ook ik woon in Westerpark en vind het ongelooflijk hoeveel geluid er hier doordringt. Hoe moet dat zijn voor de mensen die dichterbij wonen!? 


Gast

#155

2015-04-04 21:36

Kansloos dat de hele stad moet meegenieten van dat gedreun van een paar honderd mensen, organiseer dit lekker in Flevoland, niet in de stad!

Gast

#156

2015-04-04 21:39

Deze geluidsoverlast, met ramen dicht, op zo'n grote afstand (Westerkerk) van het NDSM terrein is echt belachelijk.

Gast

#157

2015-04-04 21:49

De urenlange continue geluidsoverlast en het gedreun van de bassen zijn niet uit te houden voor bewoners in Westerpark. Geen Dance evenementen en festivals als op de NDSM werf op 4 april in de stad of in een stedelijke omgeving. Er zijn ook mensen die hier werken en niet weg kunnen vluchten in hun paasweekend. Absoluut geen vergunning meer voor geven!

Gast

#158

2015-04-04 21:54

geluidsoverlast in alle delen van de stad, ook Awakenings in het Westerpark, ook alleen maar bassen te horen. stop stop

Gast

#159

2015-04-04 21:56

Ik woon in de wijk het Westerpark en heb nog enorme overlast van de dance festivals. Dit soort festivals zijn een plaag voor de bewoners van Amsterdam en moeten ver buiten de stad georganiseerd worden.
Bewoner Madelievenstraat

#160

2015-04-04 21:57

Belachelijk, deze geluidsoverlast van NDSM terrein met zware bassen hoor je al de hele avond in de Jordaan, Madelievenstraat. En dit is niet de laatste dag, morgen weer.  Dancefestival deugd niet, maar gemeente ook niet. Wat is dat voor een vergunning en handhaving. 

bewoner van der palmkade

#161

2015-04-04 22:00

Vul aub het online klachtenformulier van de gemeente in, dat is in ieder geval iets wat we kunnen doen:

http://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?caseid={D5AEA77F-F2B5-4C08-943F-B806E7C55ABA}


Gast

#162

2015-04-04 22:42

Wat een overlast in de jordaan ook door dat DGTL festival. Ik ben muziekliefhebber, ook electronische muziek. Maar dit gaat niet meer over muziek en noem ik bijna crimineel. Sensation is toch ook gewoon binnen? Waarom moet dat gedreun buiten? En dit is echt harder dan een popconcert. Volgens mij worden geluidsnormen overschreden. Amsterdam is al zo hectisch overdag en druk. En zelfs thuis is het nu niet meer rustig. Ze gebruiken groene stroom, maar maken wel met hun dreunen de halve stad gestressed in een paasweekeinde? Er klopt ergens iets niet..


Gast

#163

2015-04-04 22:46

Door de hele stad is het gebonk te horen, tot diep in west.
Bewoner Zeeheldenbuurt

#164

2015-04-05 09:22

Ik denk, ga eens even een kijkje nemen online of meer mensen last hebben gehad van het DGTL festival gisteren. Ben dus gelukkig niet de enige. Hou zelf ontzettend van muziek en festivals, maar de intensiteit van het geluid wat gisteren geproduceerd werd was niet te harden. In de Zeeheldenbuurt kon je het duidelijk genoeg horen. Volgens mij wordt er tijdens het geven van de vergunningen totaal geen rekening gehouden met het feit dat geluid erg goed draagt over het water.


Gast

#165 Re:

2015-04-05 12:33

#8: -  

 Jij hebt zeker geen kinderen en bent vooral met jezelf bezig?


Gast

#166 Re: Re: Re: / #8

2015-04-05 12:38

#103: - Re: Re: / #8 

 Je moet je teringherrie niet opdringen aan je mede stadbewoners. ga lekker in een geluiddichte bunker zitten met z'n allen. 

rich

#167

2015-04-05 15:26

Ik ben letterlijk mn huis uitgedreunt hier op de westelijke eilanden.

 

Omdat onze jeugdige pillenslikkertjes een feestje willen moeten duizenden inwoners van Noord , haarlemmerbuurt, westelijke eilanden etc etc van 16 tot 23 uur  verplicht meestuiteren op een monotoom zeer irritante bas toon. ( mijn ramen trillen en de bas beukt door mn hele huis met ramen en deuren dicht)

Ik ben gevlucht naar mn zus in Haarlem..

 

Bedankt gemeente Amsterdam dat jullie de inwoners lekker laten stikken

 

Ik zie hier al 640 lotgenoten die de petitie getekend hebben en dat zijn alleen de mensen die de moeite namen om t probleem op internet op te zoeken.

 

 


Gast

#168 Re:

2015-04-05 19:57

#162: -  

 Helemaal mee eens, op IJdok ook oprecht overlast van DGTL. Nog nooit geklaagd over een evenement aan de noordelijke IJ-oever of NDSM, maar dit gaat nergens over.


Gast

#169 Re:

2015-04-05 20:13

#161: bewoner van der palmkade -  

 Inderdaad, deze petitie is al een paar jaar oud, vaag me af of er nog wat mee gebeurd. Ik heb het formulier ingevuld, hoop dat meer mensen dat doen

 


Gast

#170 Klachtenformulier NZKG invullen!

2015-04-05 20:18

NZKG Klachtenformulier

Vul dit formulier in om de gemeente op de hoogte te brengen, die doen niks met deze petitie van 3 jaar oud!

NZKG Klachtenformulier


Gast

#171 Bewoner Van Neckstraat

2015-04-05 22:34

Na het lezen van al de reacties op dit oude forum over de afgelopen 2 dagen en uiteraard zelf te storen aan de vervelend hoorbare monotone bass in huis maar besloten om het heft in eigen hand te nemen en op het pontje te stappen ipv een formulier in te vullen of te klagen op internetfora. In 7 jaar niet zo veel last van een festival op het NDSM-werf gehad als dit weekend.

Kom net van het festival DGTL waar ik na even wachten op iemand van het productie team, duidelijk heb kunnen maken dat voornamelijk de bass van het festival bij mij aan de overkant van het water zelfs luid en duidelijk hoorbaar was. Tot mijn verbazing zelfs duidelijker dan dat daar het geval was. Daar heb ik gewoon op een normal geluidsniveau een gesprek kunnen voeren. Moet ook toegeven dat het geluid daar niet overdreven hard klonk.

Uit het gesprek is gekomen dat het productie team zich er niet van bewust was dat dit geluid zo enorm draagt over het water ivm de wind etc. dat zelfs mensen in andere gedeelten van de stad er last van hadden. Pas na een evenement wordt er een overzicht gemaakt van hoeveel klachten er binnen zijn gekomen en wordt dit doorgeven aan de organistatie waardoor er voor het productie team geen directe feedback bestaat van de overlast die zij veroorzaken.


Zij hebben zich simpelweg te houden aan regels die de gemeente opstelt in de vergunningen en gaan er van uit dat de gemeente wel door heeft hoe de overlast tot een minimum beperkt kan worden.  De gemeente zou eens heel goed moeten kijken naar hun vergunningbeleid. Als je bij ze klaagt krijg je te horen dat de festivals zich houden aan de regels....dat klopt, omdat de regels wat betreft geluid te laks zijn. Zij houden zich namelijk aan de normen die de gemeente opstelt. Dus als er meerdere mensen zijn die zich er aan ergeren, is het misschien een idee om een nieuwe petitie op te starten om duidelijk te maken dat er een balans gezocht moet worden tussen genieten en de overlast die veroorzaakt wordt. Snap dat dit lastig is voor de gemeente, omdat zij uiteraard financieel veel baat bij een festival hebben.


Heb niks tegen festivals in de stad, ga er een paar keer per jaar zelfs graag heen om te genieten. Maar een stad is er ook om te wonen en te rusten. Vaak komt het simpelweg denk ik, doordat er geen echt besef is bij een organisator hoeveel overlast mensen ervan kunnen hebben. Mensen worden maar neergezet als een azijnpisser. En even voor degene die zeggen dat je maar op een hutje op de hei moet wonen.....val toch dood joh. Kom eens met een wat beter argument of ga lekker terug naar de provincie waar je vandaan komt. 

Dus zoals hiervoor al is vermeld, vul het klachtenformulier in en laat het duidelijk weten aan de verantwoordelijke wethouder!!!

En als je wilt dat er iets aan veranderd dan moet je actie ondernemen. Heb er uiteindelijk een gratis entree en een lekker koud biertje aan over gehouden. 

 

Met vriendelijke groet,

een mede Amsterdammer en festivalganger.


Gast

#172 Re: Bewoner Van Neckstraat

2015-04-05 22:54

#171: - Bewoner Van Neckstraat 

 stadsdelen zijn volgens mij al een tijdje afgeschaft.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2015-04-05 22:55Gast

#174

2015-04-06 00:13

#171: - Bewoner Van Neckstraat 

 Goed gesproken,

mede amsterdammer en mede festivalganger

Joke

#175

2015-04-06 16:26

Afgelopen zaterdag en zodag was het weer een enorm gedreun en gebonk. De enige troost is dat je weet dat ze op 23 uur moeten ophouden. Althans met het buitenlawaai. Blijft een absurde zaak dat terwille van het plezier van festivalbezoekers en liefhebbers van keiharde BONKE BONKE "muziek", hele buurten geterroriseerd worden, mensen hun huis ontvluchten, concentratieproblemen hebben, kortom ernstige overlast aangesmeerd krijgen. Waarom zijn die lawaai feesten niet in de polders, waar alleen de lammetjes zich wezenloos zullen schrikken?


Gast

#176 Re: Klachtenformulier NZKG invullen!

2015-04-06 19:23

#170: - Klachtenformulier NZKG invullen! 

 Bedankt voor de tip. Ik heb het formulier meteen ingevuld. Ondanks een ruime zoektocht op internet was ik dat nog niet eerder tegengekomen. 

Florent

#177 Re: Re: Klachtenformulier NZKG invullen!

2015-04-07 12:26


Gast

#178

2015-04-10 10:15

Wij hebben zelf zeer regelmatig geluidsoverlast van festivals in Westerpark en daarbij t.g.t. minimaal een sterk vermoeden dat de geluidsoverlast van afgelopen Paaszaterdag afkomstig was helemaal vanaf het NDSM-terrein.

Gast

#179

2015-05-06 18:48

Omdat er ook nog mensen zijn die de volgende morgen moeten werken, woon bij oostzanerwerf maar kan er niet van slapen
joop

#180

2015-05-14 20:51

T  is nu hemelvaartdag en wordt weer lekker mn huis uitgedreund op de westelijke eilanden.

klachten worden niet serieus genomen als je doe bij de gemeente indient.

Compensator

#181 27 juni 2015 Awakenings geluidsoverlast in Osdorp

2015-06-27 11:29

#158: -  

Ook in Amsterdam west geluidsoverlast Awakenings. De bassen resoneren hier.


Gast

#182 Re: 27 juni 2015 Awakenings geluidsoverlast in Osdorp

2015-06-27 21:22

#181: Compensator - 27 juni 2015 Awakenings geluidsoverlast in Osdorp 

 Klopt in West dreunt het. Volgens mij de mensen die voor de volume zorgen zijn al doof. Armen mensen die op het festival nu een gehoorbeschadiging kunnen oplopen. 


Gast

#183

2015-06-28 18:31

Ik sluit me aan bij de omwonenden en ervaar de dreunende bass
als zeer storend en sluit op een mooie zomeravond mijn balkondeur-en -ramen in de hoop op rust.
ik heb te doen met mensen in de nabije omgeving van het NDSM terrein, zelf woon ik tegen Oostzaan aan.

Gast

#184

2015-06-28 21:47

Vanavond weer erg veel last van de bas. 28-6-2015, en dan woon ik er nog 3 kilometer vandaan wat erg voor de buren

Gast

#185

2015-08-22 12:13

Het is schandalig hoe weinig de gemeente rekening houdt met bewoners. Niet alleen in Amsterdam Noord maar ook aan de overkant van het IJ. Die constante puls. Je wordt er gek van.

Gast

#186

2015-08-29 20:30

Ik woon zelf in noord en heb een niet aangeboren hersenaandoening waardoor ik geluid moeilijk aankan. Ik heb mijn rust nodig en de bassen zijn soms zo hard dat ik extra hoofdpijn krijg.
rick

#187 Re:

2015-08-29 21:17

#186: -  

 Geld is meer belangrijk dan t wooncomfort en de gezondheid van de inwoners ..

Dit is t gemeentebeleid

Klachten worden achteloos in de prullenbak gegooid.


Gast

#188

2015-08-29 21:28

Last van gedreun

Gast

#189

2015-08-29 22:32

 Ja heel irritant die basdreun van het NDSM. Volgend weekend is daar weer een idioot festivalletje met waarschijnlijk weer dezelfde stomme basdreunen. En nog irritanter is dat wij bewoners gewoonweg niet gehoord worden in onze klacht daarover omdat "men" het in de botte kop heeft gehaald dat er tegenwoordig alleen met stomme harde basdreunmuziek van Dj´s op festivals groot geld is te verdienen. En gemeente Amsterdam vindt geld belangrijker dan de bewoners. Maar waarom dat niet stukken zachter kan met die vervelende basdreun, die je in je woning de hele avond hoort, zelfs met ramen gesloten, is mij een raadsel. Wordt er dan minder bier verkocht? Kopen anders die mensen met dat kuddegedrag dan geen kaartje? En dan is ook heel irritant die mensen die gaan zeggen dat je dan niet in de stad moet komen wonen. Die doen alsof de stad alleen van hun is. Missschien woonde ik er al voordat..? Iedereen is van de wereld zingen we allemaal toch hard mee..... Ook ik gun mensen hun plezier met festivals als ze dat leuk vinden, maar dat zou toch ook kunnen met minder basgedreun? Bovendien hoorde ik tot mijn grote verbazing ook nog enkele weken geleden de nieuwslezer van het NOS journaal zeggen dat jongeren steeds vaker met oordoppen in naar festivals gaan, omdat de kans op hoorbeschadiging steeds groter is daar. Reden temeer om eens na te denken over die veels te grote geluidsinstalaties en een deel bevolking die straks doof is door te harde muziek. En wij ondertussen gezondheidklachten krijgen vanwege die irritante basdreun elk weekend. 


Gast

#190

2015-08-30 15:12

Overlast: er wordt al INgedronken bij de auto bij ons als bewoners heb foto's van wildpassers. ook muziek vanuit auto, met hele groepjes rond auto, laten vuil liggen, nemen niets mee. ben er helemaal klaar mee!!! wordt er dan helemaal niets vanuit zo'n organisatie verteld aan de bezoekers? wij willen hier gewoon prettig wonen!

Gast

#191

2015-08-31 05:57

Twee dagen meer dan overlast ondervonden in Zaandam van de zware, non-stop dreunende bassen!
Zaterdag 29 en zondag 30 augustus.

Gast

#192

2015-08-31 06:05

Omdat ik zelfs hier, in Oud-Koog, overdag buiten de dreun van de bassen kan horen. Dat is een heel eind bij A'dam Noord vandaan. Hoe moet het dan wel niet voor directe woonomgeving zijn?
Cinderella

#193

2015-08-31 08:22

ook hier in Zaandijk ..twee dagen last gehad van het irritante gedreun van bassen..vanwege het weer geen optie om met de deuren dicht te gaan zitten ...(wel geprobeerd) maar je hoorde het net  zo hard door dreunen ...vreselijk ...is daar nu werkelijk nix tegen te doen ???

 


Gast

#194

2015-09-01 21:27

Het is nog een hele speurtocht om een site te vinden waar men een klacht over geluidsoverlast van festivals kwijt kan! Is het daarom dat er zo weinig over gezegd wordt op internet? De enige mogelijkheid om overlast te melden is hier, echter de tellerstand valt behoorlijk tegen, zeker gezien de tijd dat de site er voor open staat. Hoe gaan jullie dit aanpakken? Slechts 678 ondertekeningen van de vele mensen die er echt last van ondervinden. Wiens vaak enige vrije dagen/avonden meerdere malen in het zomerseizoen flink verpest worden door de herrie van de Festivals op het NDSM-terrein. Eerlijk gezegd begrijp ik niet dat ik er veel mensen over hoor mopperen, maar er zo weinig protesteren......  Zoals ik het nu begrijp komen de volgende festivals er al weer aan, hoever moet men vluchten om het komend weekend te kunnen genieten van een beetje rust?


Gast

#195

2015-09-05 17:24

Omdat ik geluidshinder ondervind van de festiviteiten op het NDSM terrein.
Werner

#196 Re: geluidoverlast als constante

2015-09-26 16:05

#147: - geluidoverlast als constante 

 Sukkel Pipo koeien event is prachtig gevonden en ik kan het moeilijk oneens met u zijn. Dat zware dreunen de hele nacht door worden toegestaan zonder aanziens des    overlastlijders is crimineel en onnavolgbaar kortzichtig. Geld corrumpeert en dat geldt voor de gemeente Amsterdam net zo goed. Sterkte


Gast

#197

2015-12-27 10:25

Na de zoveelste nacht mijn bed uitgedreund te zijn, ben ik het behoorlijk zat!

Gast

#198

2016-01-01 19:02

Hier in Zaandam, al de hele dag -vanaf half 11- dreunende bas op 1 januari van 'Thuishaven' Amsterdam vanuit -heel handig- een tent! Ook al meerdere zondagavonden dreunende bassen te horen in Zaandam, vanuit het Westelijk havengebied. Expres niet in Amsterdam gaan wonen voor dit soort party overlastellende.... O ja gelukkig nieuwjaar:-)

Bewoner Silodam
Gast

#199

2016-03-03 15:14

Ook op dagen waarop geen evenementen zijn aangekondigd produceert de NDSM achterlijke geluiden met luide diepe bassen. Donderdag 3 maart vanaf 14:00 tot 16:00  schalt het geluid van een soort rubberen gootsteen ontstopper over het IJ. Totaal debiel en achterlijk zijn de lui die hier mee bezig zijn. Een steeds maar herhalende elektronische Bloeiep, Bloeiep, Bloeiep,...Bloeiep, Bloeiep, Bloeiep, enzovoort. The BLOEIEP SEVOL Gootsteenontstopper project? 

Met NDSM werf gebeld (020 493 1070). Een dame nam melig lachend de telefoon op. Al helemaal stoned van het geluid? Uitgebreid stelde zij mij gerust dat  het om een sound check ging. Zij begreep mijn frustratie maar ik moest juist blij zijn want met de resultaten van de test zou geluidsoverlast in de toekomst minder zijn. Bovendien moest ik weten dat de NDSM-werf récht had om geluid te maken. Maar hebben zij ook recht om vervelend geluid te maken dat het hele IJ overschalt? NDSM propaganda voor de rubbere gootsteen ontstopper? Ik denk niet dat zij met deze houding zich populairder bij de omwonende in de wijde omtrek gaan maken. KLOVSEJTSEJTOOLK SEVOL BLOEIEP,  BLOEIEP, BLOEIEP...

Zolangzamerhand begin ik deze zogenaamd hippe NDSM-werf, deze grauwe lelijke bakstenen werf die op mooie- en feestdagen de ruimte vervuilt met PuRE DREUNENDE SOUND POLUTION met zijn dance events en evenementen ten dienste van jaarlijks duizenden bezoekers die op zoek zijn naar achterlijk vertier die je tijdens zo'n event vanaf de overkant van het IJ  in de verte opeengepakt kan zien staan te luisteren naar het apatisch makende achterlijke BOEM, BOEM, BOEM van duizenden decibels een broedplaats van het kwaad te vinden. 

 


Gast

#200 Re: Ik lag de mensen uit

2016-03-03 17:26

#137: AmsNoordAuto - Ik lag de mensen uit 

Ga jij je feestjes maar in het midden van Flevoland houden, of tussen de windmolens op de Noordzee. Ik ben in Amsterdam geboren! 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-03-03 17:47


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-03-03 17:49


Een geboren Amsterdammer

#203 Re: GEWELDIG !!

2016-03-03 18:00

#12: huisvader - GEWELDIG !! 

" Helaas moeten er altijd weer klagers tussen zitten die dit soort fantastische evenementen proberen te verbieden"

En zoals altijd heb je mensen die daar verbaasd over zijn en daar weer over klagen. Goh, fantastisch hoor met zijn duizenden luisteren naar simpele BOEM, BOEM, BOEM.

"Als het je niet bevalt dan ga je toch lekker buiten de stad wonen in een hutje op de wei"

Het lijkt mij logischer dat de herriemaker naar de wei verhuist. Ga jij maar met je herrie  naar de koeien in de wei in midden Flevoland. Een stad is een samenleving die bestaat uit allemaal verschillende mensen; waar je  rekening houdt met elkaar en geluids-, stank- en andere overlast vermijdt.

 Is je dat tijdens je opvoeding niet geleerd?


Gast

#204

2016-03-04 05:20

Zolangzamerhand begin ik deze zogenaamd hippe NDSM-werf, deze grauwe lelijke bakstenen werf een broedplaats van het kwaad te vinden die op mooie dagen en feestdagen de ruimte vervuilt met PuRE DREUNENDE SOUND POLUTION met zijn dance events en evenementen ten dienste van jaarlijks duizenden bezoekers die op zoek zijn naar achterlijk vertier die je tijdens zo'n event vanaf de overkant van het IJ in de verte opeengepakt kan zien staan te luisteren naar het apatisch makende achterlijke BOEM, BOEM, BOEM van duizenden decibels.